3 toborzás automatizálás módszer, amely örökre megváltoztatja a munkaerő kiválasztást

A növekvő szükséglet a toborzás automatizálás eszközök iránt vezetett a mesterséges intelligencia népszerűségéhez a munkaerőpiacon. A munkaerő felvétel folyamatosan növekszik és ez a tendencia a következő években sem fog csökkenni, azonban a toborzó csapatok mérete változatlan vagy netalántán csökken így nem csoda, hogy a toborzás automatizálás iránti érdeklődés folyamatosan növekszik.
2017-ben, a kimagasló tehetségek megtalálása egyértelműen azon múlik, hogy a toborzók, milyen módon képesek automatizálni saját munkafolyamataikat. A toborzó csapatok pedig érzik a nyomást, hogy adat alapú KPI-t mutathatsannak fel. Hiszen a vezetők egyre inkább idő/minőség alapon mérik csapatuk hatékonyságát. A LinkedIn adati szerint a legfontosabb KPI-ok a következők:

 

  • A minőség a vezetők 60%-ánál a legfontosabb szempont
  • Az idő tényező a vezetők 28%-ánál élvez prioritást

 

A technikai újítások, előnyök már gyökeresen megváltoztatták a pénzügy, értékesítés és marketing világát. Nem csoda, hogy a szakértők úgy vélik a toborzás terén lesz a következő nagy változás. Azáltal, hogy gördülékenyebbé válik a toborzó munkafolyamat néhány része, a toborzóautomatizálás növelni fogja az emberi kapacitását is.

 

A toborzás automatizálás három hatékony módszere

 

Automatizált önéletrajz szűrés

Az egyik legígéretesebb applikáció a toborzás segítésére az önéletrajz szűrés, a következő okok miatt:

  • Az önéletrajzok átböngészése még mindig a legidőigényesebb része a munkaerő kiválasztásának.
  • Akár a beérkezett önéletrajzok 88%-a nem rendelkezik a megfelelő
  • Egy HR-es átlagosan 23 órát tölt önéletrajzok böngészésével csupán egyetlen pozícióra

Habár az önéletrajzok átfésülése okozza még mindig a legnagyobb problémát a megfelelő munkaerő megtalálása során, a probléma megoldására még csak most vált elérhetővé technológiai újítás. Az intelligens szűrő szoftver automatizálja az önéletrajz átvizsgálásának folyamatát. A toborzás automatizálás keretein belül megtaníthatjuk neki, hogy mik az állás betöltéséhez szükséges követelmények  valamint, hogy a korábbi felvételi döntések alapján milyen a megfelelő jelölt.

 

Előminősítés automatizálása

A jelenlegi jelöltek által vezetett piacon a jelöltélmény lehet az egyik legfőbb tényező, hogy a legmegfelelőbb munkavállaló elfogadja a számára felkínált ajánlatot. A chatbot az egyik olyan eszköz, amely ezt biztosítja számunkra. CareerBuilder adatai alapján a munkakeresők 67%-a pozitív benyomást szerez a cégről, ha az folyamatosan updateli őket a jelentkezési folyamat során. A chatbotok biztosítják ezeket a valós idejű frissítéseket azzal, hogy előminősítő kérdéseket tesznek fel az állás követelményeivel kapcsolatban és gondoskodnak a megfelelő válaszról, frissítésekről és még a következő lépésekre is tesz ajánlásokat. A folyamatosan ismétlődő feladatok automatizálásával, mint például a a pozícióval kapcsolatban felmerülő egyforma kérdések megválaszolása, a chatbotok növelik a toborzók előminősítési képességeit, anélkül, hogy azok további értékes perceket vesztenének el idejükből.

 

Automatizált interjúk

Az automatizált interjúk segítségével a toborzók kapacitása megnövekedik, hiszen így lehetőségük nyílik arra, hogy levezessék az interjúkat bárhol és bármikor. A digitalizált interjútechnológia jelöltinterjúkat vesz fel és olyan tényezőket vizsgál, mint például a szóválasztás, beszéd minta, arckifejezés és ezek alapján megjósolja, hogy egy jelölt mennyire illik a pozícióba. A interjúztatás során használt toborzóautomatizálás, javít a felvett munkaerő minőségén azáltal, hogy további adatot nyújt arról, hogy a jelölt mennyire passzol a munkakövetelményekhez vagy a vállalati kultúrához.

 

Miért is jó az automatizálás?

Szakértők szerint az automatizáció csupán növeli a lehetőségeket és megkönnyíti majd a emberi munkát nem pedig lecseréli azt. A keresési idő csökkentésével és a minőség növelésével a technológia lehetővé teszi, hogy a toborzók több időt tölthessenek a proaktív felvétellel és munkahely tervezéssel. Ironikusan az automatizálásnak köszönhetően a munkaerő toborzók sokkal inkább emberibbé válhatnak, mivel készségeiket a jelöltek elköteleződésére és meggyőzősére használhatják, így versenyben maradhatnak az igazi tehetségekért.