Építs márkát Instagram fiókkal!

Építs márkát Instagram fiókkal!

Az Instagrammot legtöbben az insta modellek, életmód guruk és utazó bloggerek portáljaként ismerik. Azonban a márkaépítés terén is izgalmas lehetőségeket rejt. Mutatunk egy-két ötletet, amelyet ha megfogadsz, egészen biztosan hatalmas rajongó táborod lesz és fellendül az üzleted.

 

Alakítsd ki a profilod alaphangulatát

Ez talán az egyik legegyszerűbb és legszórakoztatóbb része Instagram fiókod kiépítésének. Keress néhány olyan filtert, amelyeket a későbbiekben használni szeretnél, ezzel biztosítani tudod, hogy a követőid egy azonos benyomást keltő portfóliót lássanak. Ezen kívül nagyon fontos a BIO mező kreatív kitöltése. Ne szimpla szövegeket használj, hanem légy kreatív, használj emojikat, rendezd a szöveget középre és próbálj meg speciális, senkire nem jellemző karaktereket beépíteni ebbe a részbe, hiszen a képeiden túl ha valaki a profilodat nézi meg, ez az első amivel találkozik. A megfelelően kreatív BIO 30-40%-al növeli az esélyt a bekövetésre.

 

Figyelj a betűtípusra

Mivel az emberek többsége csupán végiggörget a hírfolyamon, a fontos információkat jó, ha megjeleníted a képeiden is. Válassz ehhez olyan betűtípust, amely passzol a márkádhoz, weboldaladhoz, hogy akár ránézésre felismerjék brandedet. Fontos, hogy már az elején kiválaszd a megfelelő stílust, így eldöntheted, hogy talpas, vagy talp nélküli változatot használsz a képeiden. A megfelelő tipográfia használatát rengeteg program segíti, elég ha az Adobe Sparkra vagy a Ripl programjára gondolsz. Mindkettő segít neked abban, hogy gyönyörű Instagram képeket csinálj, fantasztikus, profikra jellemző tipográfiai megoldásokkal.

 

Tedd egyedivé Instagram képeidet illusztrációkkal

Sok esetben egy mókás, aranyos illusztrációval feldobott kép jobban vonzza a tekintetet. Maga az Instagram is rengeteg ilyen stickert és stampet ajánl fel, de még jobb ha sajátot készítesz egy egyszerű képszerkesztő program segítségével. A legtöbb ilyen funkciót az Instagram Stories részében találod, ahol matricák, figyelemfelkeltő színes hátterű feliratok, emojik valamint kézirajz is használható a képeiden. Ezekkel az eszközökkel garalntáltan magasabb engagementet érhetsz el a képeiden. Az Instagram Stories képeidet bármikor lementheted a fotóid közé, így később a szimpla Instagram folyamodban, valamint más közösségi médiumban is megoszthatod.

 

Instagram-Stories

Válaszd a legbeszédesebb kezdőképet videóidhoz

A videóhirdetéseké a jövő, az Instagram videók pedig kiválóak arra, hogy bemutasd márkádat. Akár újdonságokról van szó, akár csak termékeidet népszerűsítenéd használd bátran a videót. A megosztásnál próbálj olyan képet választani, ami figyelemfelkeltő és beszédes, így garantáltan nagyobb nézettséget fogsz generálni.

Használd bátran a hashtageket

Ha most indítod Insta oldalad mindenképpen barátkozz meg a hashtagekkel. Kezdetben válassz népszerű hashtagek közül, de csakis olyanokat, amelyek relevánsak üzleted szempontjából. Ezzel az egyszerű, mégis nagyszerű dologgal profilodra vonzhatod a látogatókat. Ha gyorsan szeretnél sok like-ot és követőt elérni nem árt utána nézni a legnépszerűbb hashtageknek.