Hogyan legyen jó tartalmad?

Hogyan legyen jó tartalmad?

Tartalommarketingnek hívják azt a marketing technikát, amely segítségével folyamatosan értékes tartalmakat oszthatunk meg, melyekkel könnyen elérhetjük jól célközönségünket. Minél több cikket és bejegyzést teszünk közzé, annál több kulcsszót használunk, amely növeli a forgalmat oldalunkon, javíthatja a CPC-t, és még SEO szempontból is kedvező.

Tartalommarketing a gyakorlatban

A tartalommarketing gyakorlatilag a vásárlókkal és lehetséges vásárlókkal történő kommunikáció, melynek során a felhasználóknak értékes és változatos tartalmakat kínálunk anélkül, hogy vásárlásra ösztönöznék őket. Nem elég ha csak magáról a termékről írunk.

Fontos, hogy valami pluszt nyújtsunk nekik, amitől tájékozottabbak lesznek az adott témakörben, ezzel elültetjük a gondolatot a fejükben, miszerint szükségük van az adott termékre, szolgáltatásra. Ez a fajta kommunikáció bizalmat ébreszt az ügyfelekben, amit később azzal hálálnak meg hogy nálad akarnak majd vásárolni. Ezt a stratégiát számos multi sikeresen használja, de persze kis és középvállalkozásoknál is tökéletesen működik.

 

A tartalommarketing célja tehát az, hogy magával ragadja és meg is tartsa a vásárlókat folyamatosan gyártott tartalmakkal, amelyeket a közönség változó igényeire kell szabni. Az így kialakult közönség lojális és elismeri az létrehozó szakmai tudását és kompetenciáját, így jó alapot képez az erre épülő sales technikáknak.

 

 

A minőség nem menjen a mennyiség rovására

A minőség mellett fontos a mennyiség is. A megfelelő hozzáállás az lenne, ha minden nap közzétennénk tartalmakat, azonban ezt csak akkor tegyük ha az valóban érdekes és változatos célközönségünk számára. Ha ezt sikerül betartani  a tartalmaid növelni fogják látogatottságod, a keresőben és a közösségi médiába is.

 

Hol helyezzük el a tartalmakat?

A hasznos tartalmak alapvetően a saját weboldalon kerülnek publikálásra, azonban ahhoz, hogy még több embert érjen el cikkünk érdemes használni a közösségi médiát, illetve külső oldalakat. A lényeg csupán annyi, hogy a megosztott tartalmunk érdekes legyen az olvasó számára és ne üvöltsön róla a kényszeres termékelhelyezés.

Minden esetben azt a felületet válasszuk, ahol a legnagyobb eséllyel találhatunk lehetséges ügyfeleket. Ezek a csatornák bírnak a legnagyobb értékkel a tartalommarketing világában, hiszen a weben a tartalmak bármikor, bárhonnan elérhetőek és folyamatos jelenlétünkkel növelni tudjuk a bizalmat potenciális vevőink szemében. Alapvető célcsoportunk mellett érdemes megcélozni a bloggereket és a véleményvezéreket is, hiszen az ő segítségükkel jelenhetünk meg a web egyéb felületein és növelni tudjuk hitelességünket.

 

Mondj igent a vizuális tartalomra!

Manapság egyre több cég ismeri el a tartalommarketing hatékonyságát, azonban a legtöbben csupán a szövegírásra koncentrálnak és elhanyagolják a vizuális tartalmakat. Felgyorsult világunkban viszont ezek a tartalmak a legfontosabbak. Ezek azok a tartalmak, amelyekkel először találkoznak az olvasók, amelyek meggyőzik őket arról, hogy érdemes elolvasni a cikkünket.  A vizuális tartalmakkal ellátott cikkek ráadásul nagyobb interakciót váltanak ki az emberekből, ezzel elősegítve a nagyobb elérést.

Azt tudtad, hogy a vásárlók több mint fele az alapján dönti el, hogy vásárol-e, hogy milyen minőségű képet lát a webáruházban? Ráadásul a vizuális tartalmak Facebook-on is növelik az elköteleződést és több megosztást eredményeznek.

 

Share your thoughts